Brytebrød med urter

Oppskrift på dette brødet fant jeg på Franciskas vakre verden. Hun har utrolig mange gode oppskrifter og en side som inspirerer meg mye.

Oppskrift

Oppskriften gir tre brytebrød – jeg pleier å bruke paiformer.

200g smør
1 l lettmelk
50 g gjær
2 teskje salt
2 spiseskje sukker
1,75 kg hvetemel (eller så lite som mulig)

100 g smør til å dyppe brødene i (meierismør)
3 store fedd med hvitløk
sesamfrø
revet ost
timian
velg krydder du har

Brødet er veldig godt å fryse.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken, rør til blandingen er håndvarm.
  2. Hell melkeblandingen i en bakebolle og tilsettt gjær, salt, sukker og mel til slutt.
  3. Elt godt til du får en god konsistens på deigen, jeg bruker kjøkkenmaskin til dette.
  4. La deigen heve under lokk et varmt sted i ca 40 minutter.
  5. Sett frem det du ønsker å bruke til topping, smelt smøret og bland det med knust hvitløk.
  6. Del deigen i tre. Rull mindre kuler av hver del og plasser dem på en tallerken, da er det enklere når du skal dyppe dem.
  7. Det kan være en fordel å lage et brytebrød om gangen, da deigen hever raskt.
  8. Hvis du ikke har tre paiformer kan du like gjerne lage brytebrødene i en langpanne, en springform eller lignende.
  9. Dypp kulene i hvitløksmøret og dryss med ønsket topping.
  10. Legg kulene i en paiform, det kan gjerne være litt avstand imellom dem, da de hever litt.
  11. Sett til etterheving under plastfilm i ca 40 minutter.

Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 20 minutter til det er gyldent.

Serveres varmt rett fra ovnen, eller lag det ferdig i god tid og varm det litt i ovnen ved 100 grader før det serveres.

Brødet er veldig godt å fryse.

Foto

Her finner du flere bilder på Franciskas vakre verden.

%d bloggere liker dette: